Higjienë standarde (pastrim dhe dezinfektim) në GASTRONOMI - NË KUZHINA dhe RESTAURANTE

WEINKOS shpk, si përfaqësues ekskluziv dhe distributor për Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni i
firmës së njohur WIGOL dhe të atyre Thonhauser, AFCO e ZEP, ju sugjerojmë këto produkte dhe
shërbime që ne ofrojmë për pastrim dhe dezinfektim të kuzhinës dhe komplet restorantit tuaj, si dhe higjienës personale të punëtorëve që punojnë aty.

PRODUKTE DHE METODA EVROPIANE PËR KUALITET HIGJIENIK MAKSIMAL NË GASTRONOMI

Ne posedojmë ndër produktet më kualitative përdorimi i të cilave së bashku me zbatimin e këshillave dhe programeve që ofrojmë, kanë ndikim të madh pozitiv në higjienën në RESTAURANTE dhe KUZHINA. Industria e GASTRONOMISË, është industri e ndjeshme për nga ana e higjienës. Bakteriet që mund të shfaqen në ambient janë mjaft sëmundëse dhe anti-higjienike, të cilat ndikojnë në shëndetin e konsumatorëve tuaj. Produktet higjienike që ne ofrojmë për këtë industri janë të çertifikuara me standarde ISO, dhe janë të domosdoshme për eliminimin e këtyre bakterieve dhe ofrimin e një higjiene dhe pastërtie për ambientin tuaj gastronomik.

NE OFROJMË:

 • Produkte të çertifikuara me ISO
 • Udhëzime për përdorimin e produkteve
 • Ndihmë profesionale në zgjidhjen e problemeve higjienike
 • Dërgesë të shpejtë të porosive
 

shërbime të ndryshme dhe produktet përkatëse

a. Për higjienë të personelit dhe të mysafirëve propozojmë:

 •  Artikujt
 • Wigosoft Universal B oG, ose TM HANDSEIFE IFS i cili pastron duart dhe i mbron ato nga dëmtimi i lëkurës, pasi janë shampon që plotësojnë të gjitha standardet Evropiane për mbrojtjen e lëkurës.
 • Artikulli Nr. 30 81 00  Handsteril – i cili dezinfekton duart tuaja dhe ju siguron higjienë antibakteriale. Gjatë pandemisë COVID 19 Handsteril është vlerësuar si njëri nga dezinfektuesit më të mirë dhe më të efektshëm në Evrope kundër virusit SARS Cov 2!

b. Për pastrim gjeneral të efektshëm të hallës suaj, tualetit dhe dyshemeve me pllaka, dhe me pas te keni një aromë të këndshme limoni ju propozojmë:

Me këtë artikull mund të pastroni me dorë, si dhe me të gjitha llojet e makinave, sipërfaqet e hallave, korridoreve, kuzhinës, banjave etj, dhe më pas të fitoni një aromë te këndshme LIMONI. Ky është një koncentrat pastrues i cili garanton largimin e të gjitha papastërtive.

c. Për pastrimin e tualetit dhe dyshemeve me pllaka, e sidomos të armautarave të saniterisë nga
mbetjet inorganike dhe me pas te keni një aromë të këndshme molle ju propozojmë:

Me këtë artikull mund të pastroni papastërtitë inorganike me dorë, si dhe me të gjitha llojet e makinave, sipërfaqet e hallave. Korridoreve, kuzhinës, banjave etj, dhe më pas të fitoni një aromë te këndshme MOLLE. Ky është një koncentrat pastrues i cili garanton largimin e të gjitha papastërtive inorganike dhe shkëlqimin e tyre.

d. Për pastrimin e mirë dhe të efektshëm të urinoreve dhge wc guaskave ju propozojmë:

e. Për rastet kur dëshironi që hallën tuaj, kuzhinën, tualetin etj. edhe ta dezinfektoni plotësisht ju ofrojmë dezinfektuesin tonë:

Ky dezinfektues preferohet të përdoret çdo dy – tre javë (varësisht nga rezultati i strishove përdorimi mund të behet me shpesh apo me rrallë). Carbocid QV është një dezinfektues me spektër të gjerë veprimi dhe pa asnjë aromë kundërmuese. Carbocid QV është dezinfektues efektiv edhe ndaj virusit Covid 19 për të gjitha sipërfaqet e materialeve.

f. Për rastet kur paraqitet nevoja për dezinfektime të shpejta dhe lokale pa pasur nevojë për shpëlare të sipërfaqeve pas dezinfektimit preferojmë:

g. Për pastrim të plotë dhe të efektshëm të skarave, fritezave dhe kudo qoft tjetër ku ka papastërti të lartë nga yndyrat, proteinat e posaçërisht mbetjeve nga djegiet nëpër skara preferojmë:

Janë produkte tejet efikas dhe lehtë të përdorshme. Vendoset në sipërfaqen që duam ta pastrojmë, e lëmë disa minuta të reagojë dhe pastaj me një sfungjer i largojmë papastërtitë dhe e bëjmë shpëlarjen me ujë po me sfungjer për të arritur një mes neutral në vendin që pastrohet.

h. Për pastrimin e dyshemesë në rastet e ku ka pastërti të mëdha dhe njolla të forta preferohet:

Ky artikull ka përdorim të mirë edhe me makina automatike pastruese! Për rastet kur keni njolla të forta preferohet të bëhen prova pastrimi me dorë në vendet me njolla me këtë artikull në doza më të larta nga 5 deri në 30%, deri sa të gjendet doza e përshtatshme për largimin e njollave të caktuara!

i. Për pastrimin sa ma të mirë dhe të efektshëm të sipërfaqeve të inox-it në mënyrë që përherë të keni INOX të pastër e të konservuar dhe me dukje si të jetë i ri, preferohet:

j. Për pastrimin e enëve dhe gotave në kuzhina me makina enëlarëse automatike preferohet:

 • Artikujt  Spülfix Flüssig, Superstov, apo Superchlor HW  – pastrojnë me efektivitet shumë të lartë. Enët që lahen me këto produkte pos që lahen 100% po ashtu edhe dezinfektohen 100%. 
 • Artikujt Klarspüler BPBright Flush II A, apo Glanztrockner  –  shpërlajnë enët dhe gotat tuaja me efektivitet shumë të lartë pa pasur nevojë që pastaj ti fshini me leckë që të shkëlqejnë pasi që vet këta artikuj u japin shkëlqimin enëve që pastrohen.

k. Për pastrimin e tavolinave, të zyrave, mobilieve dhe pjesëve tjera dekoruese të restorantit tuaj, si dhe të sistemeve të ndryshme që mendoni se mund të jenë të ndjeshme e të cilat duhet të pastrohen me dorë, preferohen:

Këto preparate janë dizajnuar që të pastrojnë dhe të mbrojnë plotësisht objektin që pastroni dhe duart tuaja gjatë pastrimit! Mund të përdoret edhe për pastrim të enëve me duar pasi pos që i pastron enët edhe i mbron duart!

l.. Për rastet kur ju pengon kundërmimi eventual i mbeturinave në koshin e mbetjeve (brenda apo jashtë objektit) apo kundërmim i ndonjë mbetjeje tjetër eventuale, zgjidhja për këto raste është:

 • Artikulli Wigosan extra

Për informata më detale lidhur me artikujt e lartshënuar sipas nevojës ju vëmë në dispozicion edhe fletë informacionin për çdo artikull të lartshënuar.

Programet që ofrojmë

Për të gjithë klientët tanë, Ne dhe Firma WIGOL në Gjermani  dhe ajo Thonhauser në Austri ofrojmë gratis (falas) këto shërbime:

 • Trajnimin e stafit,
 • Materialin përcjellës për te gjitha shënimet e nevojshme ne lidhje me produktet,
 • Te gjitha shënimet e nevojshme dhe programin për higjiene konform ISO standardeve,
 • Sqarime dhe sugjerime eventuale ne çdo kohe dhe për çdo problem apo paqartësi ne lidhje me higjienën ne fabrikën tuaj.
 • Sipas nevojës ardhjen e eksperteve Gjerman apo Austriak për rastet kur stafi Kosovar nuk ka zgjidhje për ndonjë problem eventual,
 • Dërgimin e stafit tuaj për trajnim ne Gjermani  ose Austri nëse kjo është e nevojshme.

Jeni të lutur që të analizoni dhe të shqyrtoni propozimin tonë dhe të na konfirmoni vendimin tuaj lidhur me këtë propozim.

Ashtu siç u përmend më lart, të gjitha produktet që ne i shesim janë të çertifikuara me standarded kryesore evropiane ISO, kanë burim nga kompani higjienike serioze, dhe janë zgjedhja kryesore ndaj papastërtisë së ambientit apo stafit punues.

Nëse keni interesim për ta blerë ose për të pyetur për ndonjë produkt, na kontaktoni në nr. telefoni, email ose caktoni takim.

Telefon

+383 49 112 528

+383 44 112 528

+383 48 604 575

Email

weinkos@yahoo.de

weinkos@hotmail.com